Az idei nyár legjobb számai

 2009.08.07. 10:29

A-Ha - Riding The Crest

Mivel mással is kezdhetnénk, mint az első bejegyzésben méltatott lemez egyik kiemelkedő számával. Az együttes kissé morózus, néha az az érzésünk, hogy Morten a hülye napszemüveg miatt nem látja jól a súgógépet, hehe. A norvég tinilányok viszont úgy rázzák a hajukat, mintha Mayhem koncerten lennének. A szám pedig még a sarkköri nyolcfokos nyárban is ugyanúgy működik, mint bárhol.

Cicada - Don't Stare At The Sun

Koktélzene a javából, abszolút Cicadás basszusokkal (ha előtted van a 2004-es DM-mixük dobalapja, ismered az együttes teljes munkásságát) és némi kilencvenes évekbeli dancefloor-hangulattal, egyszóval hatalmas szám, amire pont nagyon jó a Napba bámulni, jó hosszan.

Camera Obscura - Honey In The Sun

A skót tweepop zenekar idei lemezéről a kritikusok egybehangóan állították, hogy nem ez a legjobb lemez az együttes munkásságából, hogy túl sok benne a Belle And Sebastian, valamint hogy csak az első 2-3 szám ér belőle valamit, a többi unalmas. Háromból három mellé. Ez a lemez utolsó száma, imádnivaló sláger, fúvósokkal, és megintcsak a Nappal. A videó zseniális, mindigis imádtam az ilyen "együttest bemutatjuk a turnéján" jellegű klipeket.

Florence And The Machine - Dog Days Are Over

Régen vártuk már az együttest, még a januári Wan2 is megemlítette őket, mint az év lehetséges befutóit, és a téli demók alapján egy igazán jó lemezt lehetett. A demók felét aztán nem tették fel a lemezre (ejtsünk könnycseppet a Swimming Song-ért), de a Lungs című album is is nagyon jó lett, amelyről az egzaltált Dog Days Are Over BBC-fellépését láthatjátok itt (itt is szerepel a nap, muhaha)

Pet Shop Boys - Gin And Jag (frisky mix)

Ebbe itt csak belehallgatni tudtok (1:20-tól 3:07-ig), úgyhogy irány a soulseek. A Pet Shop Boys idei kellemesen ugrabugra lemezére nem fért fel a kifejezetten befordult Gin And Jag című dal, ami így csak a Love Etc. kislemez B oldalán szerepel. Aztán ebből a dalból megcsinálták az év elektro mixét. Tánc, sodrás, gondtalanság. Az első track, idén amit többször egymás után is meg tudok hallgatni.

The Free Design - Kites Are Fun

És a kakukktojás, amit a Music Is My Radar-nak köszönhetek. 1967-es szám, beszívott hippik sárkányokat eregetnek, közben pedig a világ legszebb, leggondtalanabb zenéje szól. Eregessük hát mi is a sárkányainkat a Nap felé

Címkék: nap pet shop boys nyár a ha camera obscura the free design cicada florence and the machine

A bejegyzés trackback címe:

https://nuxx.blog.hu/api/trackback/id/tr721294274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása